Sumber rspi ..Kak Faridah.. TQ kak berkongsi rspi yang enak ini..
1 cwn nasi*
1 cwn air* * diblender..
1 cwn tepung gandum(boleh ditambah jika adunan lembik)
1 biji kentang di sagat/dipotong halus
1 biji bwg besar di hiris nipis or dadu
1 biji lada besar dihiris nipis (jika suka)
Ikan bilis ikut selera
Daun sup/bawang (di hiris halus) jika suka
sedikit garam
Minyak untuk mengoreng
Cara2
1. Campurkan tepung ke dalam nasi yang telah dikisar.
2. Campurkan semua bahan2 hirisan, ikan bilis, garam dan gaul sebati
3. Panaskan minyak n goreng adunan cucur hingga masak.
4. Cucur ni mmg best jika cicah sambal tumis..
1 comment:
Cikgu kita minta izin ambik recipe ni ..dah buat dah kita & c P aje ya..hehe..thanks cikgu sedap.
Post a Comment