
Sedapppp.. juga projek di kg...dah lama tak mkn.. teringat masa zaman di 'U' dulu2.. mudah saja menyediakannya..byk gak rspi ni ada di MYR n blog2 kaki msk.. TQ semua yg mnjadi sumber rujukan..
Bahan2
1 bks/350 m biskut marie perasa ori- patah 4
125 gm butter*
2 biji telur*
1/2 tin kecil @ 1 cwn susu pekat*
1/2 cwn serbuk koko*
1/4 cwn air*
1 sk nescafe*
1 sk esen vanila*
Cara2
1. Campur semua bahan * dlm kuali.
2. Kacau rata dan masak atas api perlahan hingga pekat n berkilat
3. Tutup api dan masukkan biskut n di gaul rata
4. Tekan dlm loyang, masukkan dlm peti ais. Selepas 1/2 jam sedia utk dimakan..
P/s.. tektur biskut masih ranggup.. seisi keluarga suka jenis ini.. so sesiapa yg suka tektur biskut yang lembut kene cari rspi yang lain ye...

No comments:
Post a Comment