Tuesday, January 18, 2011

SAMBAL TELUR 'CEPLOK'

bila dah petang.. memang rasa malas nak masak.. tahap kerajinan hari ini setakat masak ini shj.. hahaha... penat sehhh...
masak sambal seperti biasa (sambal tumis)... selepas diperasakan garam dan gula.. dengan api sederhana pecahkan telur dalam sambal.. biarkan sehingga telur masak..
balik kan telur... dah masak boleh makan...
makan!!!.. SyukurAlhamdullilah...

10 comments:

Ayu said...

salam cikgu,
lauk macam nilah yang best!!..
kita pun suka..ice cream goreng kat bawah tu..sedapnya..belum pernah try tapi macam sedap ya cikgu..sebab dah 2x buat tu..bolehlah masuk list...

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam k.zana..telur klu buat camni mmg sedap!..dulu rajen buat camni gak...skrg nie xpernah buat lg...tgk akak punya 'ngences' la plk..hihi

HALAMANKU said...

akak... erma selalu wat.. tapi x tau lak namanyer.. selalu panggil sambal pecah telur.. nak kena tanya kat mak ni he e he.. selalu wat kalu ader nasi lemak.. sedapnyer kak...

Nora Shahaira said...

ini memang masakan nora yg paling hebat ..takyah tengok or tanya org mcmana nak masak..hahaha..nak try aiskrimgoreng tp rasa mcm seminggu kat sepital ni..sabo...

zai@umiaiman said...

waktu2 nk cepat sy suker juga wat cm ni.. tp slu nyer hancur terus yg sy nyer tu... nmpknyer nk kena cuba style akak ler cm ni...

CatlinaFly said...
This comment has been removed by the author.
CatlinaFly said...
This comment has been removed by the author.
CatlinaFly said...

ingatkan ceplos tadi hihihi..ni ke namanye kak..MIL selalu buat..sedap!sy panggey sambal telur je

L.e.e.z.a said...

alamak kak, cm cedap je.. terliur plak ;p

Sue @ Nenie said...

Salam Akak..

Sesekali layan lauk-lauk cam gini memang best.....

Opppsss.cam ok gak idea pecahkan terus kat dalam sambal tu...jimat masa..Biasa buat, goreng mata kerbau dulu baru campak dalam tumis...Bagusss tul idea exspress cam gini..bolek tiruu ni...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin