Monday, November 21, 2011

DRINK WATER ON EMPTY STOMACH

INFO UNTUK KESIHATAN ... saya suka artikel ini.. sebelum ini saya mengamalkan sebagai pelawas di pagi hari.. selepas terbaca artikel ini rupanya banyak faedah yang perolehi jika diamalkan seperti yang disarankan.. Saya CP dari The Precious Moment.. utk rujukan saya di masa depan.. selain info kesihatan ada juga info2 berkenaan child development, moral, motivation, parenting ..etc.. ada di sana.. TQ Tirana.





It is popular in Japan today to drink water immediately after waking up every morning. Furthermore, scientific tests have proven its value. We publish below a description of use of water for our readers. For old and serious diseases as well as modern illnesses the water treatment had been found successful by a Japanese medical society as a 100% cure for the following diseases:

  • headache
  • body ache
  • heart system
  • arthritis
  • fast heart beat
  • epilepsy
  • excess fatness
  • bronchitis asthma
  • TB,
  • meningitis
  • kidney and urine diseases
  • vomiting
  • gastritis
  • diarrhea
  • piles
  • diabetes
  • constipation
  • all eye diseases
  • womb cancer and menstrual disorders
  • ear nose and throat diseases
METHOD OF TREATMENT
  1. As you wake up in the morning before brushing teeth, drink 4 x 160ml glasses of water
  2. Brush and clean the mouth but do not eat or drink anything for 45 minute
  3. After 45 minutes you may eat and drink as normal.
  4. After 15 minutes of breakfast, lunch and dinner do not eat or drink anything for 2 hours
  5. Those who are old or sick and are unable to drink 4 glasses of water at the beginning may commence by taking little water and gradually increase it to 4 glasses per day.
  6. The above method of treatment will cure diseases of the sick and others can enjoy a healthy life.

The following list gives the number of days of treatment required to cure/control/reduce main diseases:
  1. High Blood Pressure (30 days)
  2. Gastric (10 days)
  3. Diabetes (30 days)
  4. Constipation (10 days)
  5. Cancer (180 days)
  6. TB (90 days)
  7. Arthritis patients should follow the above treatment only for 3 days in the 1st week, and from 2nd week onwards – daily.
This treatment method has no side effects, however at the commencement of treatment you may have to urinate a few times. It is better if we continue this and make this procedure as a routine work in our life.

A serious note about heart attacks:
  • Women should know that not every heart attack symptom is going to be the left arm hurting,
  • Be aware of intense pain in the jaw line.
  • You may never have the first chest pain during the course of a heart attack.
  • Nausea and intense sweating are also common symptoms.
  • 60% of people who have a heart attack while they are asleep do not wake up.
  • Pain in the jaw can wake you from a sound sleep. Let's be careful and be aware.

Note: Article found in Facebook.

9 comments:

Zalia said...

saya baru saja cuba2 ikut petua ni. Setakat ni baru berjaya buat 7 hari berturut2. Harap dapat kekalkan la amalan ni. Ada sekali je berjaya minum 1 liter. hehehe :)

Hanim said...

memang bagus klu leh amalkan slalu. dulu sy slalu amalkan tp sbb kdg2 lupa heheheh. kene amalkan semla nih tuk kesihatan...sy CP kak ye...trima kasih :)

indahhouse said...

Salam kak zana,
bagus juga info ni. siap ada litre, senang nak ikut. Air putih memang kena cukup supaya kesihatan terjaga, tapi bab itulah yg saya selalu tak ckup, dehydrated. :) Insya Allah, kena amalkan selalu. Thanks kak :)

Juwita Jamaludin said...

salam kak.. bagus nya kalau boleh amalkan petua ni... ita ni kena istiqamah kalau nak buat.. ni asyik minum sikit2 je sehari

Ayu said...

Assalam cikgu, wah info yang sangat menarik & berguna..thanks for sharing..

Mamasya said...

Aslmkum Cikgu Zana.mmg bagus info ni kalau dpt diamalkan berterusan.
slmt bercuti panjang....

chikadakbiru said...

assalamualaikum cikgu zana...
beshnyee bila baca info menarik ni..nak cuba amalkan jugak la..

Ummi said...

Assalam Zana, akak bukan nak cerita apa laa...mmg seblm kajian ni akak pernah baca dan tahu, mmg jadi amalan dah pun sejak anak2 dara lgk, mak suh minum air suam pagi2 tanpa gosok gigi...then baru agenda seterusnya...hehe. Berterusan sehingga sekarang dan akak pesan kat anak2 camtu gak. Mudah2an la kita sihat2 belaka kan..

Nieza said...

betul kak, mr.hubby rajinla amalkan saya selalu terlupa nk buat..hehe apapun tq sharing info yg bagus ni:)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin