![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgegkqJH65bHm4GT3RndZTQ1-3Ws9j7Kg21uBXSb_5ZPXFjKeoLUfHEE9HS7gvh8777s5gis9V-WZMiz4QwNuebJa_wmuKo0nTvLzJ_lXGh65mD8ameaISWz3BcIc_8GJfELHL4S3fnaxQ/s400/IMG_4063.jpg)
Bahan:-
2 cawan tepung gandum
2 cawan air (*ummi guna 1 cawan air dan 1 cawan susu segar)
1 bij telor
1 sudu kecil garam halus
beberapa titik pewarna kuning
Cara Menyediakan:-
1.Masukkan semua bahan dalam blender. Blend hingga semua sebati. Perapkan selama 1/2 jam.
2. Sediakan kuali leper non-stick dan ceduk adunan dengan acuan roti jala dan tebar/kirai adunan atas kuali. Gunakan api perlahan. Masak lebih kurang 1 minit. Angkat dan gulung atau lipat ikut suka.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhNiliHeZJPf1gGL9qm7dEqw7YGTOnTIrucYsGYbOsIVQEkRZve7omoznOLfzsw7qay1mPfwzmDLcxPECJCP-OtguzfSntLVzW533eBWPKtLR5yAnK9no3fIBxWzXZq1IwvH8OE8NWMU30/s400/IMG_4060.jpg)
No comments:
Post a Comment