Sarapan hari ini... menghabiskan stok kulit popia hari tu.. teringat pulak keenakan bersarapan popia semasa berkursus di hotel tempohari .. kebetulan ada crab stick dan mix vegi dalam freezer .. so letak jer la kan..
POPIA INTI CRAB STICK
(by Inspirasiku)
Bahan2
Kulit popia secukupnya
sebungkus filamen ketam
1/2 biji bwg besar potong dadu
2 biji bawang putih cincang
2 cwn mix vegi
2 sb sos tiram
sedikt minyak utk menumis
minyak utk mgoreng
Cara2
1. Tumis bwg putih n besar hingga layu, masukkan sos tiram.
2. Masukkan mix vegi dan masaklah sehingga kering. Sejukkan
3. Letakkan sedikit sayur tadi bersama crab stick atas kulit popia dan gulung. sapukan dipenghujung kulit popia dgn air sbg pelekat.
4. Goreng 'deep fryer' dgn api perlahan.
5 comments:
Kak ros pun buat popia semalam.Popia inti sausage.
Salam..
Tak pernah try lagi...nanti nak try jugalah
Bila masak2 apa pun boleh kan...sedap je letak ini popiah pelbagai...mcm2 ado....kak cek nak rasa boleh...:D
habisss la en crab tuuuu kena goreng hehehe.. wahh bagus nie...kak selalu buat kerabu mangga dgn en crab...
fav haziq ni...lama x buat...sedapnyeee :)'
Post a Comment