Sunday, October 9, 2011

FRUIT TARTLET @ Seri Sawit

Mencuba resepi dari Buku resepi Seri Sawit pemberian kawan semasa di sek men dulu yg kini bertugas di Lembaga Minyak Sawit Malaysia, Kajang Selangor.. Terima Kasih Nizam .. InsyaAllah akan saya cuba resepi yg lain nanti..

Bahan2.. saya tak gunakan coklat masakan tu.. utk kastard saya 1 guna 1 biji telur.
cara2...
kiwi n strwbery..

dah siap.. n dah abis pun.. baru sempat nk post... minta maaf kwn2 tak dpt nk myalin resipi.. Insyaallah kalau keadaan kesihatan saya mengizinkan ..saya akan update resepinya n membalas kunjungan kawan2 yg saya sayangi..

9 comments:

Amie said...

Selamat petang Dzana,
Fruit tartlet tu nampak sangat lazat.... siap dengan buah kiwi yang banyak khasiatnya tu, and strawberry yang ada masam manisnya...kombinasi yang sungguh menarik! Banyak tartnya tu.... bolehlah Amie ambil 3 ketul yea...

nuwairani ismail said...

wah! kat sini ada tart buah la...dah lama nak cari acuan tart kecik2 tu. tapi tak terpergi lagi kedai bakery..nanti balik kampung lah baru cari..senang aje main tempek gmbr resepi. tak payah nak salin balik kan? nampak jugak tulisannya tu...hihih

Nieza said...

wahh ada fruit tart kat sini..sedapnya kak..dah lama tak mkn ni...:)

blogresipi.com said...

Salam kak zana, saya dari hari tu lg sejak baca blood test akak tu, dok fikir2 akak sakit apa ye? Risau pulak bila dgr akak tak sihat ni. Semoga akak cepat sembuh dan sihat seperti sediakala ye.

hazila said...

Salam kak zana,
Nampak menarik betul tart buah buahan tu. Cantik dimata, sedap bila dah masuk dalam mulut kan kak...

Ezadlieza said...

Salam .dzana...ishh mengancam ler tart nih...dlm tak sihat sempat juga buat...tak pernah lg lieza buat..meh sebiji la kak..hehehe

Nur-nba said...

Aduh mengancamnya tart ni.. Nak sikit.. Tq kak sebab share resepi.. Nur masuk list. Gambar tu cantik sangatlah..

kak_rusnah said...

Salam Zana.....menarik nampak dan pastinya sedap fruit tartlet tuuu..

Mamasya said...

Aslmkum K.Zana

Sedapnya fruit tart tu...
cantik dihias dgn buah2an. lama tak buat...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin