Monday, December 1, 2008

Akhirnya...hahaha...

Cuti kali ni mmg rasa tak bersemgat nak berjln..tapi mengenangkan anak2 yg buzy nak berholiday so layannnn jer lah kehendak anak2.. final plan selepas meeting dgn anak2.. Khamis/Jumaat ke Gng Ledang Jumaat/Sabtu ke Melaka Sabtu/ Ahad ke KL...hajat nak berkelah ke pantai di reject coz syamira dah serik pernah smpi back to skool 'sun burn" masih tak ilang lagik..
Kali ni main redah je tak da booking...ke Resort Gng Ledang.. klau tak da bilik plan terus cari hotel di Melaka.. Alhamdullilah ada.. bilik deluxe - family RM 200 disk 20% n breakfast 2 org.. bilik besar n selesa.. 2 hari di sini puas anak2 berendam air...

swimming pool pun ada..

Jumaat petang terus ke Melaka...nak ke zoo hr dah petang.. nnti byk nyamuk lak... cuaca pun tak berapa baik cam nak hujan.. so melepak n makan2 di Mahkota Parade n sempat ke JayaJusco..soping la sikit2...
Pagi sabtu gi jln2 ke Zoo Melaka..dah byk perubahan di sini rupanye... dah tua2 ni kene ler naik tram..
Pas tu parking kete berhampiran Dataran Pahlawan n ronda2 di sekelilingnyer.. penattttt...

Di Kincir Air Kesultanan Melayu Melaka yg belum siap... nnti bila siap boleh dtg lagi...
Muzium Samudera
sebelah kota A Famosa n.. terlupa muzium apa tah...
bangunan Menara Taming Sari ..lupa lak nak snap pic menara taming sari tuh...Rm 10 dewasa n RM 7 kanak2.. Eye on Msia pun ada di Melaka ni.. tak sempat nak gi jer... plan nak ke KL ditangguhkan hahaha.. bdan pun dah penat n rasa panasssss cam nak demam.. kurang minum plain water ler ni...

Ahad, sebelum balik ke BP sempat ke jemputan kawin umah 'adik' .. di Kg Balik Batu. Melaka .. yg baru ku lihat di sini ialah cara org melaka menerima 'becehan' / salam kaut... penduduk kat kg tu tak perlu bersalam kaut dgn tuan rumah.. ada kaunter untuk menyerahkan duit2 ' becehan' ni.. siap rekod lagik.. brpa RM menyumbang.. setiap RM 10 akan diberi hadiah 5 biji telur mentah... ini lah pengalaman pertama kali dlm hidup.. seronok gak tgok gelagat mmsing tu.. lastly bukan sibuk tgok pengantin sibuk tgok kaunter hot ni.. sedara2 n kwn2 rapat tak yah lah dtg ke kaunter ni.. boleh trus bersalaman dgn tuan rumah....

3 comments:

emilia azman said...

wohh.. besnya pegi melaka.. dulu ami belaja kat melaka.. rindu lar.. nk gi sana lagi...

dapat tgk photo kak zana kat melaka pon jadi la kan.. buat ilang rindu....

dah la tgh mengidam masak asam.. teros je teringat masak asam pari kat melaka tuh.. uhuk!!.. tak saba nak balik dah nih!

dZana said...

tak pe blik msia leh pi jln melaka..mkn msk asam pari.. sabtu ni ami balik kan.. smga selamat smpai ke tanah air...

kak ina kl said...

oleh kerana kg abah akak kat melaka..jadi dah biasalah akak tgk salam kaut ...pernah jugak jadi tukang tulis buku tu masa mak saudara akak kawin..tu masa akak sekolah menengah dulu...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin