Saturday, March 24, 2012

WALNUT STICKY BUNS

Assalamualaikum & Salam Sejahtera
Menu minum petang bersama abah n emak semalam petang.. ada meehoon goreng juga.. lupa nak ambil gambar.. abah dan emak datang  tengok cucunya yang baru tamat PLKN & dapat result SPM..
 Menu dari dapur Table for 2.. saya skip honey n golden syrup  utk sticky glaze nya .. bukan tak de.. tapi konon nak mengurangkan kemanisannya.. kacang pecan saya gantikan walnut yg dah lama terperok dalam peti ais.. masalahnya bila saya skip bahan di atas glaze nya  menjadi cepat keras n agak sukar untuk dikeluarkan dpd loyang... wlaupun tanpa honey n golden syrup..rasanya memang yummmyyyy...  gabungan cinnamon rolls yg sticky ... espcially bila tergigit walnut yang rangup itewww.... 
 Resepi n gambar2 yang menarik boleh  lihat di SINI...  Ini susunan roti  di atas glaze yg telah ditabur walnut cincang..
 sedia utk di bakar... saya guna suhu 150C (FAN).

sedapppp.... terima kasih untuk WindyinnkBlogspot

5 comments:

Amie said...

Sedapnya WSB tu...mewah! Tahniah buat anak Dzana.... sambung study di mana lepas ni.

hana said...

tergudanya tgk roti nih... nampak sedapppp..... kelmarin kiter try puding roti akak tuh.. sbb nak biskan roti nak expired! hihi... tima kasih kak.. sedappppp...

cuti skola aritu blk kg.. igt nak terjah akak ngan dania.. tp tak jadi sbb rasanya klu cuti skola akak kat kampong.. ye ke? hihi.. masa tuh jln2 kat bp mall.. hihihi

mimie said...

amboiii...sodapp ehh kakk....terkinja2 nk wat nih...tp kapan bila yaa..???

blogresipi.com said...

Tu dia..meleleh leleh sticky nya tu. Saya pun meleleh sama menengoknya. hehe

AbbotCottage said...

sedapnya bun ni Kak Zana...bukan tergoda lagi dah, tapi menggodam. Macam dalam iklan kat foodnetwork je ghoper roti tu. Ishhhh sedap sedap. Harini tak leh nak bedung jari, sebab terrrrrliyooo amat2 dgn roti ni, hadehhhhhh....

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin