Tuesday, August 9, 2011

ROTI JALA

Roti jala n kari daging...
2 cawan tepung gandum
2 cawan air (*ummi guna 1 cawan air dan 1 cawan susu segar)
1 bij telor
1 sudu kecil garam halus
beberapa titik pewarna kuning

Cara Menyediakan:-
Masukkan semua bahan dalam blender. Blend hingga semua sebati. Perapkan selama 1/2 jam. Sediakan kuali leper non-stick dan ceduk adunan dengan acuan roti jala dan tebar/kirai adunan atas kuali. Gunakan api perlahan. Masak lebih kurang 1 minit. Angkat dan gulung atau lipat ikut suka.



11 comments:

Sheila Shafeareen said...

Salam selamat bepuasa dan selamat bebuka
sdp tu roti jala kat rmh ni pun ramai peminatnya...nak pulak cicah gan kari

ijayuji said...

Salam kak! selamat berbuka puasa!! nanti kalau buat kari nak buat roti jala pulak, ni kita buat murtabak sure kari tu abis hihihi...

openid said...

Salam Kak Zana,
Roti jala..roti jala... sedapnye kau. ohohohoh... terliur lah kak. :(

Kite suka makan dengan kuah manis, macam kuah durian.. yum yummm :D

Ijan

Ida,Japan said...

cantik jaring2 roti jala k'zana...emm sedapnyer

Amie said...

mak datuk! sampai sini ada hidangan roti jala....siap dengan kuah kari sekali....memang berbaloi, mai sini dari jauh...

Anawahid said...

rajin menjala kak na... cantik jala akak... ;)

Ayu said...

Assalam cikgu..bulan puasa menu roti jala ni memang harus dimasukkan dalam list menu berbuka kan..
cantik jala tu cikgu..ini kalau tangkap ikan emas pun boleh ni..hehe

Juwita Jamaludin said...

salam kak naroti jala kak.. sedangkan ita baru je makan hari tu.. hiihihi akak pakai acuan 3 mata tu yek.. lawa macam tikar

Deliah's Deli said...

bila la agaknya nk menjala..tgk kari tu sedap betul lawan pulak dgn roti jala..terbaik! :)

Ezadlieza said...

Selamat berpuasa k.zana....kejap jer dah hampir 2 minggu kita berpuasa kan kak....

Mamasya said...

Aslmkum k.Zana

Roti jala cicah kari ayam mmg sedap...anak-anakpun suka

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin