Sunday, September 23, 2012

POPIA ALA SAMOSA INTI KENTANG

Asalamualaikum dan Salam Sejahtera..
Ahad yang panjangggggg.... biasanya setiap ahad kami sekeluarga berada di lebuh raya .. kebetulan semalam hari persekolahan ganti, tak dapat lah nak memanjangkan langkah.. jadi minggu depan saja saya sekeluarga berkampung lagi di shah alam tanpa jemu.. hahahaha.. rasa nak membebel panjang kat sini pula.. so layan cerita volume ku telah rosak...

Rasa ringan betul kepala bila kerja2 menanda skrip jawapan pelajar2 telah siap.. rasa tak sabar pula nak bersekolah esok untuk membebel kaw2 punya sambil memulangkan skrip2 jawapan ini.. bersiap sedialah wahai pelajar2 kesayanganku.. memang boleh menanah telinga sesiapa yang mendengarnya.. teringat kata2 seorang rakan guru yang telah berpindah ' kak zana guna ilmu ape eh.. budak2 tu tak berdetik langsung bila akak mengajar'.. hihihihi.. kalau dah suara macam petir memang nahas la kalau buat tu keje lain ye.. tpi itu dulu la.. skrg ada sikit2 lagi.. hihihi.. ye ke.. kalau nak test mai masuk kelas ai la.. kata kak Gi my BFF kalau zana mengajar kat atas.. kt bawah (bilik guru) boleh dengar sebijik2 apa yg zana ajar.. keluk DD/keluk SS la..hari2 mesti ada perkataan tu.. tu la... yg dlm kelas tak dengar yg luar kelas pulak dengar.. kkdg rasa malu jugak.. almaklum volume ni mcm tak boleh nak dilaras lagi.. kkdg bebisik pun org keliling boleh dengar.. baik tak yah berbisik kan.. ckp jer asal tak myakitkan hati org lain.. ttpi selalunya klau bbisik msti ada cete tak sedap kan.. hahahaha.. kalau kt supermarket syamira kata 'ibu cubalah perlahan sikit' satu floor boleh dengar... n selalu gak org tanya ' akak ni cikgu ke?'.. kalau kt umah emak saya berdua dgn adik juga seorang guru .. pun dah cukup riuh rendah terjerit2 megarah itu dan ini.. mcm dalam kelas.. pada hal 2- 3 org jer .. tambah2 pulak dengan adik yg bongsu tu.. pun boleh tahan volume nya.. aduh.. pjg pulak cete.. terima kasih lovely hb yang kemaskan rumah dari depan hingga ke pangkal dapur... kita tolong sikit2 jer.. hihihi.. 

Ok lah.. layan lah menu yang dah lepas ni.. rasa nak buat kek kukus lapis bumi .. tpi ngeri pulak takut kehabisan gas.. nanti tunggu pasang gas baru la.. hari ini tak masak pun.. malas.. jap lagi nak keluar makan n ke BP Mall .. cuci mata.. sambil pegang2 n letak..

resepi n cara  ada kat SINI



14 comments:

Marsita yahya said...

Hi Zana,
salam pkenalan...saja blogwalking...nanti kita dtg lagi ye.

HomeKreation said...

Mmg best ni Zana! Kasi ler seketoi kat anak sedara ni dok menjerit2 nak... tunggu auntiezana hantokan ya Liana...

Chik Mimi said...

garang ghupanya kak na ni heheh garang baru bestkan baru org akan ingat sampai bila2
kak popia@ samosa tu nampak soo crispykan

Nur-nba said...

Salam.. Memang lama akak tak update cerita. Patutlah berkg di Shah Alam rupanya..

Suara akak kuat ye.. Baguslah.. Suara memang "aset" kita yang bergelar cikgu.. Nur masih belum selesai menanda.. Memang nak kena bebel juga nanti anak2 muridku.. Nur pun kalau 'angin', berdentum juga suaranya.. hehe

Kak, nak add emel akak boleh tak? Senang2 nanti Nur boleh turun BP jumpa akak.. :)

Puan Ros @ Sinaranmenu.blogspot said...

Sedap ni untuk minum petang.Entah kenapa kak Ros tak pandai nak lipat samosa.

ijayuji said...

Salam kak zana!!!! alaaaaaa... bila ntah kita nak rajin buat samosa niii, kalau lah intinya ada depan mata mmg itu jam jugak buat, ni sebab malas nak buat inti lerr ni jd pemalas sgt2 :D

izahdaut said...

heheheh bila baca cerita kak zana teringat zaman2 bersekolah dulu, ada sorang cikgu ni mengajar mmg suara lantang mcm nak garang tapi tak garang, tapi mmg kami terpukau ala2 takut pung ada.. tapi kalau time biasa dia mesraaa baik sangat.. tu mesti ada tektik n tekniknya khaannn..

lama tak buat samosa.. errr ada makan tahun dah tak buat. harus buat smula ni, lupa laki sendrik sukeee. kikiki

nOOrsha said...

Pergh..terliur bangat tgk popia samosa akk ni..nnpak n terasa kerangupannya.cicah sos..fuuhh lazattt

Mamasya said...

Aslmkum k.Zana.cikgu mmg suara tak boleh pelan kan nanti anak murid tak bagi perhatian.
samosa kentang...sedapnya buat minum ptg...

CoklatKu8 said...
This comment has been removed by the author.
CoklatKu8 said...

SI BONGSU sedang tergelak beso..hahahaa:D mak long mia chuk kim slm, sgt totty abis smua harta karun acu bersepah..huhuhu..apa lagi acu nye volume..tp mia chuk tu lg tinggi siap tghn skali..huhuhu KUTURUNAN:D

zila norazila said...

salam kak zana ,
sy x pernah jemu mkn samosa ..suka sgt.

LinRosly said...

Assalamualaikum Zana :D
Sedapnya Popoa Ala Samosa Inti Kentang tu...sedap buat minum2 petang..

Kak Lin buat Cekodok Ikan Bilis Aior Panas makan dengan sambal sardin...perhhhh sedapnya
Terima kasih Hana ku sayang!

inahar ali said...

alaaa..nk mintak pun dh abisss!! kempunan sehh!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin