Friday, September 14, 2012

KEK KUKUS BUAH

Salam Sejahtera buat semua.... syawal dah hampir ke penghujung.. tpi rombongan cik kiah masih terus meneruskan misi.. dari kujungan barahan bertukar menjadi kunjungan muhibah.. hahahaha.. memang dipenghujung camni berselera betul bila buat makan2.. angka 61.7 kalau boleh maintain hendaknya.. kalau boleh kurang pun amatlah dialu-alukan..  mengukus kek 3 jam setengah mmg mguji kesabaran.. 1/2 jam lagi nak cukup 4 jam pun tak leh nak tunggu.. hihihi.. tapi hasilnya tetap sangat memuaskan.. yang penting saya dah jumpa resepi kek kukus yang sangat memenuhi selera saya.. bagi sesiapa yang mengemari kek kukus yang lembab bolehlah mencubanya.. nak buatnya pun sangat mudah.. saya guna senduk kayu n wisk sahaja.. 
Terima kasih Shiela di Spices Journey dan pemilik resepi Notes Kamilia Ibrahim Kak Uteh atas perkongsian resepi kek ini. RESEPI boleh lihat DI SINI..  



10 comments:

hazila said...

Salam kak dzana,
Aduhai, mengenangkan lamanya nak mengukus tu yg tak tahan tu. Tapi kalau bab makan confirm tak tolak.

zila norazila said...

salam kak dzana
biasa emak zila beli jew kek nie..x larat nk mgukus tue..tp dapat mkn mmg best..

Rohah said...

sedap ni kak..thn ni nk buat utk raya, tp tak terbuat...

Shiela said...

Assalam dzana.. waa.. saya nengok pun terliur blk ni.. sedap kan kek kukus ni..

Shiela said...
This comment has been removed by the author.
nOOrsha said...

salam k zana....mak sy suka wat kek buah..siAP berjualan lg..tp x taula napa sy x blh nak suka..h.uhu...nmpak kek akak ni mmg sedapp!! moisat je tu :)

Cendana Kasih said...

salam kak Zana..sedap nyer kek buah,,, pernah makan kek buah yang sedap masa raya ari tuh..pulun sampai 1/2 bj...terus naik 2 kg...huhuhu...

inahar ali said...

salam cikgu dzana..wah dh try ye resipi sheila nih..kita dh simpan lama tp x buat2 lagi..tgk gambo pun dh tau betapa sedapnye kek kukus nih..alahai terliur lak!

Amie said...

Kita suka makan kek kukus buah ... lagilah yang tak berapa manis tu.. dengar kata Dzana, resepi ni sangat sedap.. macam teringin pula nak cuba!

lurvely hiijab said...

jom singgah blog sy... sy menjual tudung yg gojes masa kini

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin