Minum petang semalam... hari ni.. tak da masak2..mkn angin jer kat blog kawan... kul 4 baru sampai rumah.. penatnya...
Bahan2 nya:
1 cwn tepung gandum*
1 cwn santan*
1 cwn susu sejat*
1 biji telur*
sedikit garam*
pewarna hijau & paste pandan*
2 sudu butter atau minyak masak*
Minyak secukupnya
Gula secukupnya
Daun pandan utk menyapu acuan
Cara2:
- Masukkan bahan * ke dlm blender n blender sehingga sebati
- Panaskan acuan dgn api yg kecil,sapukan minyak pada lubang2 acuan.
- Tuangkan bancuhan ke dalam lubang acuan.
- Masukkan sedikit gula (1/2 sudu kecil) pada setiap kuih yg separuh masak.
- Tutup acuan dgn penutup periuk n biar hingga masak. Ulang sehingga habis
4 comments:
salam...sedapnyer kuih nie my fav huhuhu....cmne nak buat nie takde acuan..uwaaa...
bestnya kuih niii
kak zana..saya suke mat kuih ni..kalau gi pasor malam, mesti beli..
klasik dan sedap :)
Post a Comment