Untuk meredakan perasaan marah selepas melayan conetto ... jom kita lepaskannya dengan melecek2 pisang pulak.. Resepi dari dapur Doc Inahar.. tapi saya terlupa nk letak gula perang mcm doc ina punya..kebetulan stok coklat chip tengah kemarau pulak... huuu...memang sedap makan kek ni masa panas2 berasap .. resepi CP dari dapur doc ina.. lama dah mengintai rspi ini.. tq doc!!
Bahan2:
1 cawan pisang emas lecek
13/4 caw tepung
225 gm butter
2 biji telur grade A
1 caw gula halus(i guna 1/2 gula castor,1/2 brown sugar..kurangkan amaun sikit jadi 3/4 caw. je)
sedikit lemon juice
1 suduteh soda bicarbonate
1 suduteh esen vanilla
1/2 caw yogurt
sedikit walnut cincang..bakar dulu.(tukor ngan chocolate cip)
garam
cara:
pukul mentega dan gula sampai kembang.masukkan telur satupersatu.then masukkan esen vanila,lemon juice & yogurt.kacau sebati.last masukkan tepung dan pisang lecek. bakar pd preheated oven @ 180 c selama 45-60 minit(ikut oven masing2)
1 cawan pisang emas lecek
13/4 caw tepung
225 gm butter
2 biji telur grade A
1 caw gula halus(i guna 1/2 gula castor,1/2 brown sugar..kurangkan amaun sikit jadi 3/4 caw. je)
sedikit lemon juice
1 suduteh soda bicarbonate
1 suduteh esen vanilla
1/2 caw yogurt
sedikit walnut cincang..bakar dulu.(tukor ngan chocolate cip)
garam
cara:
pukul mentega dan gula sampai kembang.masukkan telur satupersatu.then masukkan esen vanila,lemon juice & yogurt.kacau sebati.last masukkan tepung dan pisang lecek. bakar pd preheated oven @ 180 c selama 45-60 minit(ikut oven masing2)
No comments:
Post a Comment