Friday, May 18, 2012

STEAM BOAT di rumah..





Air asam (Ika bangkok)

Asalamualaikum & Salam Sejahtera... 
SELAMAT HARI IBU/SELAMAT HARI GURU/HAPPY BIRTHDAY ADIK..
Mei yang sibuk.. sibuk dengan keje rutin n sibuk jugak makan kek yg berkrim2 tu.. 
minggu 1 mei.. konon sibuk buat soalan peperiksaan memanjang hingga ke minggu ke 2 .
13 Mei - hari ulangtahun Syamira yg ke 14 tahun.. smga anak ibu yg kuat merajuk tu  rajin belajar dan menjadi anak solehah.
13 Mei juga hari ibu... kongsi kek dengan adik... hihihi.. jgn marah
16 Mei - Hari Guru.. sehari suntuk mengadap beraneka jenis kek.. tak laratnya..
17 Mei - aimman ujian memandu.. fail di jalan raya.. bersabar yer abg.. jgn putus asa..
18 Mei .-  ada surprice kek lagi.. tq peysin,mui ling, ahgek n judith.. 
18 Mei - peperiksaan kertas ekon 944/2.. ada keje menunggu selepas ini.. 
20 Mei..... bertambah lagi angka umurku.. Insyaallah...
23 Mei peperiksaan  kertas ekon 944/1... yg atas tu tak habis tanda dtg pulak yg ni...
 25 Mei - ujian memandu ulangan utk aimman.. smga lulus yer.. amin
27 MEI.. hari pendaftaran aimman di PASUM .. huwaaaa... 

menu yg mudah jer ni.. steamboat berkuah tomyam.. dgn air asam ika yg pedas berapi-apiiiii....

20 comments:

dapurCikWan said...

Kak, seronoknya bleh makan2 macam ni kat rumah..puas hati..bleh makan mewah2

Nur-nba said...

Kak Dzana, Selamat hari lahir in advance.. Takut terlupa pula nak wish..

Sedapnya steamboat.. :)

Nieza said...

wahh sedapnya steam boat kak...memang best ni. sibuk yer kak..happy belated teacher day..:)

atie @ ejay said...

meriahnya..hehe

hazila said...

Salam kak zana,
Best makan steamboat ramai ramai...

~~zana@pb~~ said...

Semua tarikh penting bulan ni ye? Kita org pula bulan mac....
Senang bnyk mkn mcm ni, main rebus2 je....relax skit cikgu.

K.Nor said...

uishh makan stimboat tak ajak akak sorang .. nak majuk la.. hehe

air asam ika tu mmg pedas berapi tp bg k.nor tu air asam no1 .. sedap! :)

rostina76 said...

terliur plak tgk steamboat k.Dzana

Chik Mimi said...

kak na nak steambot heheeh,malasnya nak buat

ummiaisyah said...

Salam Kak Zana...slmat Arijadi ye akak Zana...smg sentiasa sihat dan ceria selalu...nk tumpang mkn steamberebut!

kak ina kl said...

wah tak yah gi makan kat luar..sedapnya zana

HALAMANKU said...

Salam Kak Dzana penuh diari mei nampaknyer... Selamat Hari Guru n Selamat Ulang Tahun Kelahiran
- semoga penuh dengan warna-warni keceriaan n kebahagiaan.
- Penuh dengan Sinar Kerahmatan n Keberkatan
- Penuh dengan bunga2 impan yang menjadi kenyataan...
--- Sedapnyer steamboat tu..----
nyum3 he he he

zila 4ever said...

salam kak zana
wahh best betul kan klu dapat buat sendiri..biasa klu beli x puas makan..:)sedapnya kak

Rohah said...

yummy kak, sodap tu, bila ada depan mata mulalah nk pilih2 yg byk rasa ketam..hehe

Mamasya said...

Happy belated bday k.DZana.moga murah rezki dan bahgia selalu. steamboat...sedapnya...makan sekeluarga tentu meriah...

Mama Hawa/Mama Nani said...

Best kan buat steamboat sendiri kat rumah....

HomeKreation said...

Happy belated birthday zana cayang... sorry lah Along termiss... dah 2 minggu tak ke udara sbb keadaan yg tak mengizinkan... Oooo sama month dgn Liana lah ya... bithday Liana esuk. Amboi best nya makan steamboat kat rumah...

Subhie Arun said...

wow...sernoknya makan ssteamboat kat rumah....!

http://subhieskitchen.blogspot.co.uk/

HALAMANKU said...

Salam kak Zana.. senyap jek bz ker? ha.. cuti sekolah dah bermula.. masa untuk berehat bersama family he he he best kan.. kat ofis erma lengang jek ramai cuti bab cuti sekolah.. he he he

Nur-nba said...

Salam. Kak Dzana, tentu akak sedang bercuti dengan family.. Nanti share cerita dengan kami ye.. ;)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin