Saturday, December 5, 2009

Yong Tau Fu dgn Sos Pencicah Steamboat


Makan2 tengahari tadi.. bila banyak merayau2 ke blog kaki masak.. inilah akibatnye.. makan..makan..makan... semua rasa nak buat.. masuk list.. kuar list.. masuk list menu yg lain pulak.. yg tak kuar list pun ada...

Terjumpa resepi sos ni di MYR.. komen peminat .. sos ni ala2 johnny.. wah kelam kabut lah akak kau mencari minyak bijan.. hihihi.. mmg tak prnh ada di rmh si minyak bijan nih.. bila teruja nak makan mmg bersemgt sojar.. terbongkok2 kami berdua.. sapa tuh.. hihihi.. menyelongkar si minyak bijan.. TQ anawahid coz melayan akak.. terserempak di care 4 tadi.. walaupun se bandar tapi jarang kami dpt berjumpa... hilang rindu pada dia..
dah lahhh...

BAHAN2 - Resepi oleh sunkist ( Steamboat Istimewa)(Terima kasih sunkist n MYR)
6 biji cili merah - dimesin ... tak da cili merah pulak .. huuuu.. ijau jer
1 ulas bawang putih - ditumbuk
1 sudu minyak bijan
3 sudu besar sos ikan
cuka makan
air
gula
Tambah sendiri .. bijan goreng tanpa minyak
daun ketumbar- hiris ...

rasa .. mmg ada iras2 johnny.. tak tau mana yg kurang ... but boleh diperbaiki lagi next time..

3 comments:

Watierman said...

Ada lagi tak....???Nak jugak!!!

blogresipi.com said...

Kami selalu nampak Johnny steamboat kat shopping complex. Nak masuk cam segan. ape menu dia yg best ek kak? kot2 nanti balik buleh terai :)

dZana said...

to k watie..
dah abis kakk.. hihihi ..tayangan dengki tu..

to ijan.. byk thai food.. sos steamboat dier mmg best giller.. terkenang2 klau dah rasa..siap bertmbh2 lagi.. dah lama tak mkn kt situ.. sejak kwn2 blog beritau KEHALALANNYA DIRAGUI..

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin