Friday, December 18, 2009

Saper tak tensionnnn....

Ada orang cakap 'keje cikgu senang.. banyak cutiiiiiiii... 'ye ke.. mmg sedih n geram kalau dpt ayat cam tu.. rasa mcm nak racun jer sapa yg cakap cam tu.. huuuuuu... cuti sekolah mmg ditunggu2..mcm2 plan dl kepala.. nak kemas rmh.. nak kemas gobok baju sambil2 buang mana tak bekenan or dah londehh.. nk kemas taman.. nak kemas buku2.. mcm2 ade.. cuti pun dah nak sampai pghujung.. tapi keje2 tetap tak da penghujung nyer.. jap jer dah maal hijrah.. jap jer dah nak tahun 2010....sudahyer.. rumah tangga ku mcm tongkang dah pecah...dah seminggu baju tak berlipattt.. masak n makan tak tentu hala.. gasak lah situ.. selalu post pic yg cantik2 jer.. hr ni.. saja nak pecah rahsia...tak hipokrit ... hahahaha.. tension giler... kt atas tu keje2 rumahtangga lepas subuh... tak siap lagi pun.. sikit2 lama2 siap..
ada lagi... kat bakul dah muntah... sapa nk tolong...

kerja kontrak stat 14 Dis....
tolong pk...selepas raya haji hari tu.. buat dinas utk sekolah... jangan risau bos.. mmg boleh siap... dah siap pun
Tengok tu..ada lagi yg tension.. sian anak2 murid ku ini.. penat eh.. bertenang.. btenang..
kepada semua AJK Koperasi yang btungkus lumus membungkus peralatan sekolah utk 2010 diucapkan ribuan terima kasih.. jangan lupa 23 Dis ni kita makan2 di C.....

5 comments:

indahhouse said...

Salam kak Zana,
Hu...banyaknya keja kak zana. Kalu saya, tak taula. Insya Allah, buat sikit2 lama2 siap la.
Moga tahun baru lebih bermakna buat kak Zana sekeluarga. Salam Maal Hijrah 1430..!

HomeKreation said...

Adikku tengah tension....! Along cuti ni, nanti kita mai tolong kemas2... sabo2... keja umah mmg tak pandai abis dik oi.... ni haaa baru lepas basuh baju bertan-tan... pas tu nak lipat, nak simpan... tapi nasib lah ada org tolong... why not zana cari part-time helper..?

blogresipi.com said...

Uish ingat silap rumah td..check2 alamat betol... naseb baek...hehehe,... santek header baru tu ka zana..:)
psst, akak versi gunung atas katil. kite lak longgok atas kerusi... main selongkar je kalo nk pakai :)

Salam maal hijrah kak :)

kak rus said...

Salam Zana....Salam Maal Hijrah.Bertenang dan sabar ajelah.Kerja guru mcm tulah...tak habis-habis terutamanya kalau ngajar sekolah menengah.Dulu sblm jadi GB kak rus ngajar di Sekolah Menengah Convent Father Barre...mmg kerja tak boleh nak habis...mcm-mcm nak kena buat.Pahala besar menanti anda sabar dan senyum selalu.Tentang lipat kain tu adik kak rus yg down sindrom tu yg kontrak....dia pantang nengok kain...kerjanya lipat kain aje....alhamdulillah.

Fiza Nordin said...

salam kak zana...sabo2... ekekeee

k zana timbun atas katil, ijan timbun atas sofa, saya timbunkan dalam 1 bilik, dalam bakul beso.kahhhhh biler nak pakai barulah selonggar mencarik.

bab melipat kain baju mmg pemalas giler.tp basuh bukan main rajin.mane idaknye,cempak jek dalam mesin tau2 dah siap,kan...ehehee

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin