![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjRkC6cv6zeASGsvicVfVmBd5pMl4M1luh8yQcCjc740KUM49B4Slhtr3ftkSu2XHNHoSXGiiG6EhS4gOUkpfZIlOK7dDwKcfs5zM7wixp-wUDXJ-4PPLO3aMimZvZpPmgXoD-vAmQypQY/s400/IMG_2832.jpg)
Cara-cara
1. Panaskan oven pada suhu 200C. Sapukan minyak ke atas dulang oven .
1. Panaskan oven pada suhu 200C. Sapukan minyak ke atas dulang oven .
2. Masukkan air dan butter ke dalam periuk. Masak sehinggalah mendidih. Bila dah mendidih tutupkan api.
3. Masukkan tepung dan kacau cepat-cepat.
4. Panaskan semula adunan dengan api sederhana kacau sehingga adunan tidak melekat di periuk. Kemudian padamkan api.
5. Masukkan telur, kacau cepat-cepat(guna mixer)
6. Masukkan adunan ke dalam piping bag. Pipe kan ke atas dulang.(4-5 cm diameter)
7. Spry permukaan cream puff dengan air.
8.Bakar dalam oven pada suhu 200c selama 25 -30 min minit. Sejukkan cream puff sebelum masukkan kastad krim.
3. Masukkan tepung dan kacau cepat-cepat.
4. Panaskan semula adunan dengan api sederhana kacau sehingga adunan tidak melekat di periuk. Kemudian padamkan api.
5. Masukkan telur, kacau cepat-cepat(guna mixer)
6. Masukkan adunan ke dalam piping bag. Pipe kan ke atas dulang.(4-5 cm diameter)
7. Spry permukaan cream puff dengan air.
8.Bakar dalam oven pada suhu 200c selama 25 -30 min minit. Sejukkan cream puff sebelum masukkan kastad krim.
Filling Custard boleh dapat di sini
No comments:
Post a Comment