Salam Maal Hijrah.. semoga buku yang baru dibuka diwarnai dengan amalan2 yang lebih baik daripada tahun2 yg telah berlalu..
Menu makan2 hari Jumaat jugak ni.. Semalam(SABTU) hampir seharian saya menghadiri kurus di PPD Kluang, Johor. Majlis tamat lebihkurang jam 5 ptg.. demi untuk memenuhi tuntutan tugas dan amanah yg diberi .. kebanyakan rakan guru masih setia menunggu hingga ke majlis penutup.. walaupun diwajah masing2 kelihatan gelisah n rasa tak senang duduk.. almaklumlah masing-masing tidak mahu terlepas peluang untuk membaca doa akhir dan doa awal tahun sempena awal muharram kali ini.. semga kawan2 yang pulang ke Mersing, Muar dan Segamat dapat melakukannya..
Semalam jugak dapur Inspirasi jugak tidak berasap.. hari ni saja nk buat laporan menu sedap dari dapur AlongRoz .. Along kata kene letak Sos BP tu banyak2 .. supaya dapat BBS macam along punya.. TQ Along.. sedap.. sedapp.. sangat sedappppp...
BLACK PEPPER STEAK
By: Roz@HomeKreation
INGREDIENTS:
500g Beef - sliced thinly
Black Pepper sauce
Olive Oil
METHOD:
1. Marinate beef with black pepper sauce.
2. Heat up grill pan (pan with raised ridges) with some olive & place meat in the grill pan.
3. Cook one side until done without touching.
4. Flip & cook until done both sides.
Assalam dZana,
ReplyDeleteselamat membuka helaian buku baru...
jamu mata dengan BPS di sini kejap ye.... sedap!
Salam Awal Muharam, semuga tahun ni kita semua mendapat perlindungan & hidayah.
ReplyDeleteWaduh, dah tayang pun... ok lah tu Zana, nampak sedap. Next time cuba brand yg Along cadangkan tu lebih umph rasa lada hitam nya.
salam kak zana~ lembut x daging tu kak? tun pernah wat sekali je steak, tp jd liat. haha.. terus x buat dh pastu ;p
ReplyDeletesedapnyer kakk....menu di tahun baru yg marbeles...
ReplyDeleteSalam Kak Zana,
ReplyDeletesalam maal hijrah buat akak juga. Dah lama intai resipi along ni. rasa macam nak buat juga insyaAllah :)
Ijan
duk wakpe tu kakkk..kita pun plan nk buat dging mcm kak jgk ari ni..smlm ada bli dging sdebakk...hehee...kak..psal macs tu..kna dia brul2 keras berkerak gitu..baru msuk oven...klu dak..tu yg pecah...
ReplyDelete