Asalammualaikum dan salam sejahtera... musim kentang murah.. kentang lebih murah dari keledek n keladi juga ubikayu.. so layan lah kentang berharga 90 sen sekilo.. stok 3 kg kentang.. hampir sekilo saya buat inti , lebihan inti saya sejukbeku.. esok lusa adalah menu popia @ samosa kegilaan en hb tu lagi..
Menu mudah jugak.. beli jer plain prata segera. Saya beli jenama KAWAN.. tu jer yang ada.. memang dah lama tak buat prata puff ni.. so sekali2 buat mmg best..
PRATA PUFF
(10 keping)
Bahan
Sebungkus plain prata segera ( 5 keping)
Inti ikut selera.
Cara2.
1. Nyahbeku prata n potong 2 bahagian (jgn buka lapik plastik atas n bawah prata tu)
2. Buang plastik lapik dibahagian atas n letakan inti kegemaran
3. Tutupkan prata spt gmbr 3.
4. Buka plastik lapik bawah n tekan keliling prata dengan garfu. Susun atas loyang yang telah disapu margerin.
5. Kelarkan atas permukaan prata n sapukan kuning telur.
6. bakar pada suhu 180C selama 40 minit.