ROTI JALA 2
(sumber : Kak Ummi Home Sweet Home)
Bahan2
2 cawan tepung gandum
2 cawan air (*ummi guna 1 cawan air dan 1 cawan susu segar)
1 bij telor
1 sudu kecil garam halus
beberapa titik pewarna kuning
Cara Menyediakan:-
Masukkan semua bahan dalam blender. Blend hingga semua sebati. Perapkan selama 1/2 jam. Sediakan kuali leper non-stick dan ceduk adunan dengan acuan roti jala dan tebar/kirai adunan atas kuali. Gunakan api perlahan. Masak lebih kurang 1 minit. Angkat dan gulung atau lipat ikut suka.
Salam selamat bepuasa dan selamat bebuka
ReplyDeletesdp tu roti jala kat rmh ni pun ramai peminatnya...nak pulak cicah gan kari
Salam kak! selamat berbuka puasa!! nanti kalau buat kari nak buat roti jala pulak, ni kita buat murtabak sure kari tu abis hihihi...
ReplyDeleteSalam Kak Zana,
ReplyDeleteRoti jala..roti jala... sedapnye kau. ohohohoh... terliur lah kak. :(
Kite suka makan dengan kuah manis, macam kuah durian.. yum yummm :D
Ijan
cantik jaring2 roti jala k'zana...emm sedapnyer
ReplyDeletemak datuk! sampai sini ada hidangan roti jala....siap dengan kuah kari sekali....memang berbaloi, mai sini dari jauh...
ReplyDeleterajin menjala kak na... cantik jala akak... ;)
ReplyDeleteAssalam cikgu..bulan puasa menu roti jala ni memang harus dimasukkan dalam list menu berbuka kan..
ReplyDeletecantik jala tu cikgu..ini kalau tangkap ikan emas pun boleh ni..hehe
salam kak naroti jala kak.. sedangkan ita baru je makan hari tu.. hiihihi akak pakai acuan 3 mata tu yek.. lawa macam tikar
ReplyDeletebila la agaknya nk menjala..tgk kari tu sedap betul lawan pulak dgn roti jala..terbaik! :)
ReplyDeleteSelamat berpuasa k.zana....kejap jer dah hampir 2 minggu kita berpuasa kan kak....
ReplyDeleteAslmkum k.Zana
ReplyDeleteRoti jala cicah kari ayam mmg sedap...anak-anakpun suka