ROTI JALA 2
(sumber : Kak Ummi Home Sweet Home)
Bahan:-
(sumber : Kak Ummi Home Sweet Home)
Bahan:-
2 cawan tepung gandum
2 cawan air (*ummi guna 1 cawan air dan 1 cawan susu segar)
1 bij telor
1 sudu kecil garam halus
beberapa titik pewarna kuning
Cara Menyediakan:-
Masukkan semua bahan dalam blender. Blend hingga semua sebati. Perapkan selama 1/2 jam. Sediakan kuali leper non-stick dan ceduk adunan dengan acuan roti jala dan tebar/kirai adunan atas kuali. Gunakan api perlahan. Masak lebih kurang 1 minit. Angkat dan gulung atau lipat ikut suka.
kak naaaaa best ni tapi anak2 bo layan ngan kuah derian thanks kak
ReplyDeletesama lah kt umah akk cikmi.. akk jer yg mkn sorang2..letak gula warna warni pun tetap tak memikat bdk 17 th n 13 th tu .. wakakaka.. diaorg mkn plain jer..
ReplyDeleteSalam kak! kita hari ni pemalas sgt2, tumpang makan kat umah akak jer lah eak :D sedap ni roti jala dgn kuah kari kalau kuah manis tak pernah lagi kita rasa, apa rasa eak? tekak kita ni lain pesen sikit :D
ReplyDeletewaaa..menjala cekgu arinih.... sedapnyer!~siap ade manik kaler2 lagi tu :)
ReplyDeleteAssalamualaikum k Zana.baru sekali mkn roti jala cicah kuah durian di rumah kwn.biasa cicah kari.
ReplyDeleteI always admire you guys for making this roti jala, looks very inviting.
ReplyDeleteThis comment has been removed by the author.
ReplyDeleterajinnya buat roti jala... cantik n kemas... diana mmg x reti nak buat nie... huhuuu..
ReplyDeletecantiknya jala akak...saya lum ada lagi nanti blk nk cari..sedapnya tgk roti jala ngan kuah doyan tu..:)
ReplyDeletekak dzana.. ita lama tak makan roti jalan.. nampak roti akak nak menjalan plak rasa.. hihihii
ReplyDelete