bila dah petang.. memang rasa malas nak masak.. tahap kerajinan hari ini setakat masak ini shj.. hahaha... penat sehhh... masak sambal seperti biasa (sambal tumis)... selepas diperasakan garam dan gula.. dengan api sederhana pecahkan telur dalam sambal.. biarkan sehingga telur masak..
salam cikgu, lauk macam nilah yang best!!.. kita pun suka..ice cream goreng kat bawah tu..sedapnya..belum pernah try tapi macam sedap ya cikgu..sebab dah 2x buat tu..bolehlah masuk list...
akak... erma selalu wat.. tapi x tau lak namanyer.. selalu panggil sambal pecah telur.. nak kena tanya kat mak ni he e he.. selalu wat kalu ader nasi lemak.. sedapnyer kak...
ini memang masakan nora yg paling hebat ..takyah tengok or tanya org mcmana nak masak..hahaha..nak try aiskrimgoreng tp rasa mcm seminggu kat sepital ni..sabo...
Sesekali layan lauk-lauk cam gini memang best.....
Opppsss.cam ok gak idea pecahkan terus kat dalam sambal tu...jimat masa..Biasa buat, goreng mata kerbau dulu baru campak dalam tumis...Bagusss tul idea exspress cam gini..bolek tiruu ni...
salam cikgu,
ReplyDeletelauk macam nilah yang best!!..
kita pun suka..ice cream goreng kat bawah tu..sedapnya..belum pernah try tapi macam sedap ya cikgu..sebab dah 2x buat tu..bolehlah masuk list...
salam k.zana..telur klu buat camni mmg sedap!..dulu rajen buat camni gak...skrg nie xpernah buat lg...tgk akak punya 'ngences' la plk..hihi
ReplyDeleteakak... erma selalu wat.. tapi x tau lak namanyer.. selalu panggil sambal pecah telur.. nak kena tanya kat mak ni he e he.. selalu wat kalu ader nasi lemak.. sedapnyer kak...
ReplyDeleteini memang masakan nora yg paling hebat ..takyah tengok or tanya org mcmana nak masak..hahaha..nak try aiskrimgoreng tp rasa mcm seminggu kat sepital ni..sabo...
ReplyDeletewaktu2 nk cepat sy suker juga wat cm ni.. tp slu nyer hancur terus yg sy nyer tu... nmpknyer nk kena cuba style akak ler cm ni...
ReplyDeleteThis comment has been removed by the author.
ReplyDeleteThis comment has been removed by the author.
ReplyDeleteingatkan ceplos tadi hihihi..ni ke namanye kak..MIL selalu buat..sedap!sy panggey sambal telur je
ReplyDeletealamak kak, cm cedap je.. terliur plak ;p
ReplyDeleteSalam Akak..
ReplyDeleteSesekali layan lauk-lauk cam gini memang best.....
Opppsss.cam ok gak idea pecahkan terus kat dalam sambal tu...jimat masa..Biasa buat, goreng mata kerbau dulu baru campak dalam tumis...Bagusss tul idea exspress cam gini..bolek tiruu ni...