Selalu buat puding ni.. mudah n sedap pulak tuh.. TQ kak hanieliza kerana berkongsi resepi..
Bahan2
10 gm agar-agar serbuk/1 paket agar2 biasa (28 gm)
2 liter air
2 cawan gula2 tin laici (asingkan airnya)
1 tin susu cair
Cara-Cara:-
1. Masak agar-agar hingga mendidih.
2.Masukkan gula. Biar mendidih lagi. Tutup api. (jika guna agar-agar biasa, tapis dulu.)
3. Masukkan air laici dan susu cair. Kacau rata.Tuangkan dalam acuan samada loyang ataupun mangkuk2 kecil.
4. Sejukkan sebentar.Kemudian sejukkan dalam fridge.Hidangkan bersama buah laici yang telah diasingkan tadi.
(*Agar-agar ini memang sangat lembut seperti taufufa tu..kalau dalam bekas besar, skop aje dengan senduk bila nak makan.)
dangdut kak jangan tak dangdut.. :)
ReplyDelete