Bahan2 : Roti secukupnya dan inti sardine ..
Cara2 membuatnya :
1. Gelekkan roti supaya padat.. (mengelakkan serap minyak semasa mengoreng nanti)..
2. sapukan telur ditepi permukaan roti .. supaya roti tak terburai semasa mengoreng yer..
Cara2 membuatnya :
1. Gelekkan roti supaya padat.. (mengelakkan serap minyak semasa mengoreng nanti)..
2. sapukan telur ditepi permukaan roti .. supaya roti tak terburai semasa mengoreng yer..
3. gulungkan ketat2.. kalau ada serbuk roti boleh jer golek2kan atas telur n serbuk roti ..
4. goreng dalam minyak yang panas sehingga kekuningan..
4. goreng dalam minyak yang panas sehingga kekuningan..
Salam kak! kalau tanpa serbuk roti ank dara kita suke, tp yg bujang tak suke jdnyer kita biasanyer kena buat 2 jenis 1 naked satu lagi berbaju hihihi
ReplyDeleteSalam pagi cikgu,
ReplyDeletewah roti sardine,dh beberapa hari ini tekak nur pun mcm nk mkn roti sardine..mesti nk buat juga ni...sambal sardine pun sedappp...febret nur...satu yg nur tk suka lepas mkn sardin mesti nak gosok gigi 10 kali....hehehe.
hmm sedapnya
ReplyDeleteSalam Kak Zana..Emm baru minggu lepas kite buat ni (tapi xmsuk blog, tak sempat snap)..Layan ngan kopi panas best ni...
ReplyDeletebestnya tengok sardin roll tu....
ReplyDeleteDah lame tak biat. Ni kene buat ni.
ReplyDeletesedapnyaaa sardin roll tuu...
ReplyDeleteto ika.. klau kt umah akk ni tak kisah apa2 pun ika.. semua belasah jer..
ReplyDeleteTo nur.. sama lah akk nur .. lepas mkn sardin msti kene cari mende yg masam2..
to mama tiara.. confirmm
to sue.. betul tu sue.. dgn kopi pahit2 gitew..
ReplyDeleteto mas.. bertambah best klau tau2 ada org anto depan pintu kan mas..hihihi
to rozie.. dah lama tak buat .. tu kene buat cepat2 rose..
to Diana.. cedappp
salam....jln 2 cni nk tgk2 resepi sardin roll nie...nampak sedap,teringin nk wtlah esok....mintak resepinya yea....
ReplyDeleteAla sedapnya.... terliur...
ReplyDelete