Makan2 yang dah abis kisah... tinggal gambar sahaja... buat sendiri memang muai.. esok nak beli kacang dhal lagi.. hihihi.. ada siaran ulangan la tu..
VADAI
SUMBER : NAZ RINN CHAN
Bahan-bahan:
250gm kacang dal
2 tangkai cili kering, dihiris halus
1 tangkai daun kari, dihiris
1/2 labu bawang besar, dicincang halus
1 camca teh jintan manis biji
1/2 camca teh garam, secukup rasa
Minyak untuk menggoreng
KAEDAH PENYEDIAAN:
1. Rendam kacang dal selama lbhkrg 4 jam.. sy rendam 1 mlm
2. Toskan air dan kisar kacang hingga halus, tak mengapa jika terdapat sedikit kacang yg tidak hancur
3. Satukan semua bahan di dalam bekas n gaul rata
4. Leperkan di atas tapak tangan yg di alas plastik yg disapu dgn sedikit minyak utk mengelakkan melekat.
5. Goreng di atas api yg sederhana.
Salam kak favourite suami ita ni... Sedapnya mkn panas2... Dulu kalau pergi pasar mlm selalu beli
ReplyDeleteSalam cikguuu!!! sedapnyerrr! suke beli kat pasar2 kalau ada org jual nii makan panas2 sedapp! tp tu lah kdg beli ada terkena yg keras2 gituuu tak best dah nak beli lagi kalau buat mesti boleh ejas kan kan :D nak tempah! buat num ptg ni hihihi
ReplyDeleteSalam...
ReplyDeletelama tak makan ni.....teringinnya
Assalam cikgu..
ReplyDeletedah lama tak buat masalodeh ni..sedap buat kunyah2 petang2 minum tea o kurang manis..fuh sedappp..thank u cikgu for the wishes
Wahhhh salute you la kak! Love tau makan je, tak pernah buat...hehe! :D
ReplyDeletecikgu apa khabar? lama tak buat vade, masa kat slngor selalu mkn, kat sabah susah nak jumpa, kena buat sendiri nmpknya..
ReplyDeletelame x mkn vadei ni.. suke yg rangup2 gitu :)
ReplyDeleteto ita.. sama suami akk ita.. akk pun jadi suke ..
ReplyDeleteto ika.. meh ambik 2 ketoi.. akk beri yg garing2..
to wanie.. cian.. klau dekat boleh akk panggil dth umah kan.. hihihi
to ayu..ptg2 ni apa2 pun sedap ayu.. biskut kering celup teh o pun best.. hihihi..
ReplyDeleteto Love..tq.. saya pun kkdg mcmtu jugak..
to zana.. huu.. kene buat la tu.. buat sendiri boleh mkn panas2.. lagi best tau zana..
to noorsha.. same2.. suke yg garing2..
sedapnya vadai tu kak....lama tak mkn nanti nk cuba jugalah....simpan resepi dulu yer..hehe
ReplyDeleteassalam,
ReplyDeletehalamak....vadai... sedapnya makan panas2...mintalah sikit kalu ada lagi he he he..dah ngences nih...
aku tutup kedai lah zana
ReplyDelete