yehhhhhh... pekene roti jala pulak..masa makan rehat tadi terpandang kari daging makcik kantin kat sekolah.. lepas selak2 n tgok rupa .. kari ni mcm memenuhi ISO tekakku ini.. bungkus kak RM3.00 .. balik sekolah terus godeh2 kat dapur .. sebelum tu selongkar dapur Maz dulu.. mengancam sungguh roti jala dia... akak punya ..hahaha .. boleh lah.. rasa tetap ada .. rupa ???.... resepi CP dari dapur Maz.. tq Maz n Tulip MYR...
Sumber Resipi : Tulip (Myresipi)
Bahan-bahan ( 4 org )
Bahan-bahan ( 4 org )
- 2 cawan tepung gandum
- 2 cawang air
- 5 sb susu tepung
- 1 biji telur
- beberapa titik pewarna kuning - kita letak warna pink & hijau
- 1 st garam - kita buh 1/4 sdu kcik je
Cara-cara
1.Masukkan semua bahan dalam blender. Blend hingga semua sebati.
2.Perap dalam 1/2 jam. Sediakan kuali & acuan roti jala untuk menjala di atas kuali leper. (kita perap 10 min je, nak cpat)
3.Jala dengan api perlahan lebih kurang seminit. Boleh dimakan dengan kari ayam.
nak nak nak nak! :) faveret sy nih!
ReplyDeleteBaru jer buat minggu lepas dah rasa nak buat lagi...tergoda sungguh!
ReplyDeleteSalam kak zana,
ReplyDeleteGulp! bru bekfes,terasa lapar lagi la kak...rajin kak zana menjala... :)
favorite anak akak ni...
ReplyDeletelagi mengancam roti jala ijau ni! kalu gitu jom ar kita tukar2 ngan blueberry finger bun tu!
ReplyDelete