Bahan2
8 -10 kpg roti gardenia sapu butter depan n belakang roti
3 cwn susu sejat/susu segar **
2 keping slice cheese(potong kecil)**
** satukan n panaskan tak perlu mendidih
2 biji telur*
3/4 cwn gula*
esen vanila*
kismis ikut selera
serbuk kayu manis jika suka
sedikit gula utk tabur
Cara@
:1. Roti potong2 4 @ 6 , masukkan dlm loyang bersama kismis..
2. Bahan * satukan n kacau sekadar melarutkan gula.
3. Masukan bahan * ke dalam susu panas, kacau rata n tuang atas roti
4. Taburkan serbuk kayu manis n gula..
5. Bakar puding keadah bainmarie 180 C selama 30 minit
Salam kak Zana,
ReplyDeleteKaedah bainmarie tu, yang bakar atas dulang berisi air, ya kak?
Mane sedap ngan cara bakar?
Sebab puding roti yg saya slalu buat slalu hangus bahagian atas. masa mula2 masak,naik tinggi. Dah sejuk, turun balik. Jadi puding roti bantat. uhuk..
Comei puding roti kak Zana...
Teknik baru nie. letak cheese ye kak.. cheesy meesy harus la best.
ReplyDelete