Wednesday, December 17, 2008

Cara Berlauk

Untuk minum petang smlm..plan nak buat roti jala.. ini pulak jadinye..kebetulan ada lebihan inti daging tu.. so buat kuih ni dulu ler.. aimman kata hai ibu naper buat kuah tradisional pulak.. anak2 mmg kureng gemo kuih2 cam ni..aimman punye favorite kuih lopes n bubur somsom tu ..cam tukdaddy dia.. satu lagi western food...syamira lak.. donat.. biasanya tokmummy nyer yg layan buat donat tu.. syamira tak brapa gemo western food.. lebih suka nasi n lauk2 biasa.. lebih2 lagik kalau ada smbl belacannn.. tgok le badan beb...melalut kesitu lak.. hehe..

Bahan2 tuk tepung kuih cara ni sebenornya main hentam saja..
2 cwn tepung, sikit garam,1/2 santan, 1/2susu cair, sesudu butter,kunyit utk warna/pwarna kuning,1 cwn air, 1 biji telor n sikit minyak sayuran.. blend sebati...
Filling daging.. tumis bwg merah, bwg putih n halia, dah naik bau boh kari, naik bau lagi boh daging kisar, msk hingga kering, perisakan dgn sikit grm n gula.. hiasan ikut suka.. boh mozarela cis pon sedap.. tpi tak da stok...

1 comment:

  1. haha.. lepas geram la kak...
    kalau ada kuih cara lebih tu.. bak la sini gak.. ami leh je abeskan nih.. hahaha

    ReplyDelete